Hamilelik döneminde hareket etmek, hem bedeni hem de zihni rahatlatan harika bir destek olabilir. Bu başlık, tıbbi egzersiz tavsiyeleri vermekten çok, anne adaylarının kendi günlük hareket rutinlerini, evde rahatça yapabildikleri hafif aktiviteleri ve motivasyon yöntemlerini paylaşabilecekleri bir alan olarak hazırlandı.
Burada amaç; “şunu yapmalısın” demek değil, “ben böyle yapıyorum, bana iyi geliyor” diyebileceğiniz bir sohbet alanı oluşturmak.
Ev işleri sırasında hafif hareket etmek, kısa yürüyüşler, küçük esneme araları… Bunların hepsi paylaşılabilir.
Hamilelikte bazen hareket etmek zorlaşabiliyor. Böyle zamanlarda:
Burada tıbbi öneri yok; sadece “ben bugün 3.000 adım yürüdüm, iyi geldi” tarzı kişisel deneyimler paylaşılabilir.
Buradaki hiçbir paylaşım tıbbi tavsiye değildir. Her anne adayının ihtiyaçları, kondisyonu ve doktoru farklıdır. Kendinizi en iyi siz bilirsiniz; bedeninizi yoracak hiçbir hareketi yapmanız gerekmez.
Bu başlık sadece paylaşım, sohbet ve motivasyon alanıdır.
Burada amaç; “şunu yapmalısın” demek değil, “ben böyle yapıyorum, bana iyi geliyor” diyebileceğiniz bir sohbet alanı oluşturmak.
Neler Paylaşabilirsiniz?
• Gün içinde nasıl hareket ediyorsunuz?
Ev işleri sırasında hafif hareket etmek, kısa yürüyüşler, küçük esneme araları… Bunların hepsi paylaşılabilir.
• Evde yaptığınız güvenli ve rahatlatıcı aktiviteler
- Sabah esneme rutini
- Gün sonunda gevşeme hareketleri
- Hafif tempolu ev içi yürüyüş
- Sandalye ile yapılan rahatlatıcı hareketler
Gibi tamamen düşük tempolu, herkesin kendi bedenini dinleyerek yapabileceği fikirler.
• Motivasyon yöntemleriniz
Hamilelikte bazen hareket etmek zorlaşabiliyor. Böyle zamanlarda:
- Sevdiğiniz müziği açmak
- Kısa hedefler koymak
- Gün içinde hatırlatıcı zamanlar belirlemek
gibi küçük destekler oldukça işe yarayabilir.
• Günlük adım hedefleri (doktor önerisi değil, kişisel rutin)
Burada tıbbi öneri yok; sadece “ben bugün 3.000 adım yürüdüm, iyi geldi” tarzı kişisel deneyimler paylaşılabilir.
Bu Başlık Kimler İçin?
- Evde hareket etmek isteyen ama ne yapacağını bilemeyen anne adayları
- Hafif, günlük tempoda rahatlatıcı aktiviteleri merak edenler
- Rutin oluşturmak isteyen ama motivasyona ihtiyaç duyanlar
- Fikir alışverişi yapmak isteyen herkes
Unutmayalım:
Buradaki hiçbir paylaşım tıbbi tavsiye değildir. Her anne adayının ihtiyaçları, kondisyonu ve doktoru farklıdır. Kendinizi en iyi siz bilirsiniz; bedeninizi yoracak hiçbir hareketi yapmanız gerekmez.
Bu başlık sadece paylaşım, sohbet ve motivasyon alanıdır.