Yardımlaşma Köşesi Kuralları

Uykusuz Bir Anne

Administrator
Yönetici
Yardımlaşma Köşesi, üyelerin birbirine destek olduğu, soru sorabildiği ve deneyim paylaşabildiği özel bir alandır. Lütfen aşağıdaki kurallara dikkat ederek paylaşımlarda bulunun:

1. Saygılı ve Yardımsever Olun​

Bu bölümün amacı üyelerin birbirine destek olmasıdır. Yardım ederken empati kurmaya, nazik ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Kimseyi küçümseyici veya yargılayıcı ifadeler kullanmayın.

2. Konularınızı Açık ve Anlaşılır Yazın​

Sormak istediğiniz soruyu ya da yardım talebinizi net bir şekilde belirtin. Gerekiyorsa yaş, yaşanan durum, ne zamandır devam ettiği gibi detayları paylaşın. Böylece daha doğru ve hızlı yanıt alabilirsiniz.

3. Başlıklarda Anlamlı İfadeler Kullanın​

“Lütfen yardım!”, “Acil!”, “Bilen var mı?” gibi genel başlıklar yerine, konunun içeriğini yansıtan başlıklar kullanın. Örnek: "2 yaşındaki çocuğum gece uyanıp ağlıyor, ne yapabilirim?"

4. Aynı Konuyu Tekrar Tekrar Açmayın​

Bir soruyu birden fazla kez sormak (flood yapmak) forum düzenini bozar. Sabırlı olun ve önce benzer sorular daha önce sorulmuş mu diye arama yapın.

5. Sağlık Konularında Doktor Tavsiyesi Yerine Geçmez​

Üyelerin verdiği tavsiyeler deneyim paylaşımıdır. Kesin tanı veya tedavi bilgisi yerine geçmez. Ciddi bir durum varsa mutlaka bir uzmana danışın.

6. Reklam ve Tanıtım Yapmak Yasaktır​

Bu bölümde hiçbir şekilde ürün, marka, web sitesi veya sosyal medya hesabı tanıtımı yapılamaz. Yardım maskesi altında tanıtım yapan üyelerin içerikleri silinir, üyelikleri sonlandırılabilir.

7. Özel Bilgi Paylaşımına Dikkat Edin​

Kendinize ya da çocuğunuza ait özel bilgileri (adres, telefon, okul, vs.) paylaşmaktan kaçının. Güvenliğinizi korumak için genel ifadeler kullanın.

8. Saygı Çerçevesinde Tartışın​

Farklı görüşlere saygı gösterin. Tartışma ortamları saldırgan bir hale gelirse yönetim tarafından konu kapatılabilir veya ilgili üyeler uyarılabilir.

Unutmayın:
Yardımlaşma Köşesi, birlikte güçlendiğimiz bir alandır. Sorularınızı içtenlikle sorabilir, tecrübelerinizi paylaşabilir, başka annelere ışık olabilirsiniz. Lütfen bu ortamı hep birlikte koruyalım.

Teşekkür ederiz,
Uykusuz Anneler Kulübü Yönetimi

Öne çıkan içerik

Geri